Raadgeving als je je draagmuur wilt laten verwijderen

 

Sta jij ook op het punt om de sfeer en ruimte in je huis te verbeteren? Een draagmuur verwijderen kan hieraan bijdragen. Maar voordat je enthousiast met de sloophamer aan de slag gaat, is het belangrijk om een aantal zaken goed te overwegen. In deze blog geven wij vijf tips om rekening mee te houden als je een draagmuur wilt laten verwijderen.

Tip 1 Schakel een professional in

Een draagmuur verwijderen lijkt misschien eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Het is belangrijk om de statische berekeningen van het huis te begrijpen en te weten welke ondersteuningsconstructies nodig zijn om de resterende muren te dragen. Schakel daarom altijd een professional, zoals een architect of bouwbedrijf, in om de werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zijn zij in staat om de vergunningaanvraag voor de werkzaamheden te verzorgen.

Tip 2 Maak een goede planning

Een draagmuur verwijderen kan impact hebben op het hele huis. Om de werkzaamheden zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het verstandig om een goede planning te maken. Denk hierbij niet alleen aan het verwijderen van de muur zelf, maar ook aan eventuele aanpassingen die hierna nodig zijn. Bijvoorbeeld het verleggen van leidingen of het plaatsen van nieuwe muren.

Tip 3 Informeer de buren

Naast het feit dat het verwijderen van een draagmuur invloed kan hebben op jouw eigen huis, kan het ook effect hebben op de huizen van de buren. Informeer je buren daarom tijdig over de werkzaamheden en zorg ervoor dat zij niet gehinderd worden door geluidsoverlast of bouwwerkzaamheden.

Tip 4 Zorg voor goede ventilatie

Tijdens het verwijderen van een draagmuur komt er veel stof en puin in huis vrij. Zorg daarom voor goede ventilatie tijdens de werkzaamheden. Dit kan door middel van het openzetten van ramen of het plaatsen van een bouwstofzuiger. Bij grote werkzaamheden kan het zelfs nodig zijn om tijdelijk ergens anders te verblijven.

Tip 5 Bekijk het budget

Het verwijderen van een draagmuur is een ingrijpende verbouwing en kan flink in de kosten lopen. Het is daarom belangrijk om van tevoren een budget te bepalen. Hou hierbij niet alleen rekening met de kosten voor het verwijderen van de muur, maar ook met andere kosten die ermee gepaard gaan. Bijvoorbeeld het stucen en schilderen van de nieuwe muren.

Samenvatting 

Een draagmuur verwijderen kan een grote verbetering zijn voor de sfeer en ruimte in je huis. Maar het is wel belangrijk om dit met kennis van zaken te doen. Door deze vijf tips in acht te nemen weet je wat er komt kijken bij het verwijderen van een draagmuur en kan je de werkzaamheden zo vlot mogelijk laten verlopen. Vergeet niet om altijd een professional in te schakelen en een goede planning te maken.


Bron: dekruifsloopwerken.nl