Blog RSS
Gat maken in een draagmuur: zo doe je dat - 26-5-2023

 

Wil je een gat maken in een dragende muur? Dan kan je niet zomaar aan de slag gaan. Het is belangrijk om voorzichtig aan de slag te gaan. Daarom kan je het best eerst met een architect of aannemer overleggen over wat je nodig hebt om dit goed voor elkaar te krijgen. Ook kunnen de volgende stappen je helpen.

1. Alles goed voorbereiden

Met zo’n ingrijpende klus is een goede voorbereiding wel heel belangrijk. Je zorgt bijvoorbeeld voor een bouwafval container. Ook zorg je dat je bijvoorbeeld je veiligheidsbril, handschoenen en werkkleding op orde hebt. Je zorgt dat de kamer voldoende geventileerd wordt vanwege het stof. Bedenk je ook dat de lateien en H-balken die je gaat gebruiken heel zwaar zijn, werk dus met iemand samen voor het tillen wanneer het zover is. Je kan nu het tegel- en timmerwerk en de lambriseringen weghalen. Ook kan je deuren, deurlijsten en plinten weghalen. Werk ook met een leidingzoeker om je kabels en leidingen op te sporen. Zoek uit welke vloer erop rust.

2. Het plaatsen van stutten

Nu je alle zaken zoals een container huren via Paridon Containers hebt verzorgd, is het zaak om echt met het werk aan de slag te gaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat je eerst de bovenliggende vloer goed moet ondersteunen. Daarvoor gebruik je verstelbare stutten. De stutten zet je rechtstreeks niet op de vloer, maar je legt er een houten plank onder. Zo kan je het gewicht mooi over de vloer verdelen. Dit maakt een groot verschil in het werk dat je moet doen.

3. Het gat maken

Het is nu zaak om het stuk af te tekenen op de muur. Je kan met een hamer en een beitel de eerste opening maken. Dan is het ook goed om te weten dat je meteen de opening kan uitslijpen met een slijpschijf. Je kan er ook voor kiezen om dit verder te zagen met een steen- of betonzaag. Dit moet je wel voorzichtig doen om eventuele scheuren in de muur te voorkomen. Heb je een opening, dan kan je daar de latei of de H-balk waterpas op onderleggers leggen. Het is belangrijk om dit heel precies te doen. Daarna vul je dit met cement. Het is belangrijk om dit enkele dagen te laten uitharden voor de stutten weghaalt. Werk nu alles netjes af. Zo zal je deze niet in de muur zien zitten.


 

Reacties (0)
Sterk hout uit Scandinavië - 11-3-2021

De populariteit hangt samen met het lichte gewicht, de sterkte en de in verhouding goedkope prijs. Vuren planken die geschaafd zijn worden in Nederland veel gebruikt. Bekende landen van herkomst zijn Scandinavië en Finland. Als je hout wilt gaan kopen dan is het belangrijk om op het FSC keurmerk te letten. Dit geeft je de garantie dat het hout afkomstig is van bossen die beheerd worden volgens de standaard van de FSC.

Vurenhout is erg veelzijdig en eenvoudig om te spijkeren, schroeven of te verlijmen. In de bouw wordt deze houtsoort vooral gebruikt voor:

Bekistingen

Trappen

Deuren

Regel en stijlwerk

Binnenkozijnen

Kapconstructies

Voor binnentimmerwerk is het ook ideaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Houten speelgoed, bijzonder om cadeau te geven

Meubels

Magazijnstellingen

Boekenkasten

Hottubs en sauna’s

Plafond en wandbetimmeringen

De duurzaamheid van vurenhout

Blank vurenhout wordt eigenlijk alleen aangeschaft om het binnen te gebruiken. Dit komt omdat vurenhout niet duurzaam is. Dit hout gaat jarenlang mee als invloeden van buitenaf worden vermeden. Wil je dit hout in de tuin gebruiken dan moet het eerst goed verduurzaamd worden. Gelukkig is er op de markt divers geïmpregneerd vurenhout te verkrijgen. Het is een sterke en zeer fijn bewerkbare houtsoort.

Zelf hout behandelen

Met speciale beits of olie breng je  een vochtwerende laag op het hout aan om zo de kans op houtrot flink te verminderen. Door deze behandeling jaarlijks te herhalen kun je de kwaliteit en de levensduur van het hout garanderen. 

Voert tropisch hardhout de boventoon?

De kwaliteit kan erg verschillen en is af te lezen aan de hoeveelheid noesten en kwasten in het hout en natuurlijk de jaarringen. Hoe fijner deze zijn, het beter de kwaliteit is. Onbehandeld is dit hout erg gevoelig voor vervuring, vocht, aantasting door insecten en houtrot. Ondanks de populariteit wordt er in de bouw regelmatig gekozen voor tropisch hardhout. Dit gaat met minder behandeling langer mee en is makkelijker te verwerken.

Milieuonvriendelijk

Het is alleen jammer genoeg een zeer milieuonvriendelijke keuze. Dit komt omdat tropische bomen erg traag groeien, wat ervoor zorgt dat er meer hout gekapt moet worden dan dat er bomen groeien. Zo verdwijnen er jaarlijks duizenden vierkante kilometers bos. In de helft van de tijd waarin een tropische boom groeit in de fijnspar, waar we het vurenhout uithalen, al volgroeid en kan hij gekapt worden. Door de snelle kweektijd is vurenhout veel beter voor het milieu dan tropisch hout. Goed afgewerkt gaat deze houtsoort jaren mee!

 

Reacties (0)
Decorvloer Tegellaminaat de perfecte oplossing voor je huis - 14-12-2020

Ligt er nog ene oude vloer onderbouwing gewichtigheid u ter huis diegene er echt noch meer als mede iets mee kan? Of bent u gewend toe aan eentje nieuwe? Hebt u dan hoewel gedacht eentje decorvloer tegellaminaat! Een inherent karaktertrek van ene Decorvloer bestaat dat ene beschermende vloer laag met warme en modieuze uitstraling geeft. Bent u benieuwd doch meer voordelen van deze soort vloer?

Een Decorvloer Tegellaminaat past in iedere huis

Vaak bestaan het eerste gedenken dat belang mensen te hierbinnen schiet bij ene goed tegeltje vloer, hiervoor kan een tegeltje best duur zijn. Dit is doch alles buitenshuis goedje, de prijs kwaliteit verhouding van tegellaminaat vloeren is verschrikkelijk hoog en steekt met kop en schouders boven andere vergelijkbare tarieven! Dit komt omdat decorvloer ook lang mede gaat. Doordat u bij Decorvloer.nl rechtstreeks van de leverancier inkoopt toekennen we ene paar schakels over den bedrijfskolom achterwege. Hierdoor worden geen toegevoegd marges toegevoegd. Hierdoor zult u bij aankoop van tegellaminaat vloeren veel op uw kosten besparen.

Een Decorvloer noch duurzaam? Wederom noch goedje!

Als wij toch al zo fijn bezig zijn met uw tegel vloeren over te helpen leggen.

Het is vaak de vraag of tegelvloeren wel goed zijn voor het milieu en of ze ook duurzaam zijn. Decorvloer.nl kan garanderen van kwalitatief laminaat, het is zo dat als de laminaatvloeren goed zijn onderhouden. Dat de tegel laminaat vloeren zelfs wel honderd jaar wel mee kunnen gaan.

Heeft u al de juiste Decorvloer Tegellaminaat gevonden?

We kunnen hierbij zelfs garanderen dat de vloeren duurzamer zijn dan vergelijkbare vloeren. Dit omdat de productie van hout koolstof neutraal is gebleken, van de Universitair onderzoek wees er op dat de productie van tegel vloeren minder water en energie nodig hebben dan andere vloeren. Dit omdat tegel vloeren ontzettend gemakkelijk gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld recycling.

Bent u geïnteresseerd in Decorvloer Tegellaminaat? Kom dan gezellig via onze showrooms in Utrecht, Rotterdam. Je kunt de vloeren in het echt zien en aanvoelen met je eigen schoenen. Wilt u aanvankelijk een offerte ontvangen of telefonisch contact met ons te bespreken naar de mogelijkheden voor uw woning.

Reacties (0)
Inbraken voorkomen - 28-9-2020

Voorkom inbraken nu!

In Nederland gebeuren er ongeveer 200 inbraken per dag. De kans dat jouw huis geraakt wordt is klein, maar toch is er een kans. Je wilt je huis dus veilig hebben. Er zijn enkele gemakkelijke tips waarmee je de kans op een inbraak verkleint of zelfs helemaal voorkomt dat een dief bij jou wil inbreken. Inbraakbeveiliging is zeker nodig, maar er zijn enkele tips die je gemakkelijk zelf kunt doen. Lees zeker verder om ook jouw huis veiliger te maken.
 

Sluit altijd alles

Ga je op vakantie, of op stap, of misschien alleen even om de hoek naar de nachtwinkel? Het maakt niet uit hoe lang je wegblijft, sluit altijd alle deuren en ramen. Een inbreker heeft niet veel tijd nodig om in te breken. Een raam die niet helemaal dicht is maakt dit heel gemakkelijk voor hem. Het is een goede routine om elke keer voor dat je je huis verlaat even alle deuren en ramen na te kijken of ook alles daadwerkelijk dicht is. Wat wel slim is om de gordijnen een heel klein beetje open te houden, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Buitenverlichting

Verlichting die constant aan is, of die met een bewegingsmelder aangaat, is er handig. Een dief heeft niets liever dan in het donker in te breken. Licht dat plots aangaat is dus helemaal niet ideaal voor hun. Dit schrikt hen af zodat ze het niet eens gaan proberen omdat het te riskant is.

Sleutels verstoppen

Het is geen geheim meer dat veel mensen een sleutel buiten hun huis verstoppen. Dit kan erg handig zijn als je je sleutel kwijt bent, maar kan ook een geschenk zijn voor een inbreker. Vaak leggen mensen hun sleutels namelijk onder de bloempot of de mat. Wil je dus echt het risico ingaan, ga dan zeker dat je de sleutels op een plek zet waar je niet meteen gaat kijken als inbreker.

 

Reacties (0)
Alles wat je moet weten als je nieuwe deuren gaat kopen - 31-7-2019

Alles wat je moet weten als je nieuwe deuren gaat kopen

Deuren zijn meer dan praktische dingen in huis. Ze kunnen zelfs de hele sfeer in huis bepalen, of de gehele uitstraling van je woning. Daarom is het slim om een weloverwogen keuze te maken wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, zowel wanneer je een nieuwe voordeur koopt of nieuwe binnendeuren nodig hebt. Wij vertellen je graag waar je op moet letten wanneer je nieuwe deuren gaat kopen!
 
 

Een nieuwe voordeur aanschaffen

Wanneer je een nieuwe voordeur wil gaan aanschaffen, is het belangrijk om hier goed over na te denken. Weet dat een nieuwe voordeur erg in de kosten kan gaan lopen. Dus is het niet per se nodig, dan kun je ook kiezen voor een kleine renovatie van je voordeur. Wanneer het wel echt nodig is, moet bij je bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur hierop letten: 

Van welk materiaal wil je dat de deur gemaakt is? Ga je voor kunststof, hout of aluminium? Wanneer je al kunststof kozijnen hebt, is het vaak het mooist om ook voor een kunststof deur te kiezen. Daarnaast kunnen aluminium deuren ook erg mooi zijn. 
In wat voor stijl wil je de voordeur hebben? Voordeuren zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Zorg er altijd voor dat de stijl waar je voor kiest ook echt bij je huis past, zodat alles in dezelfde stijl is. 
Wil je glaswerk of niet? Er zijn voordeuren die helemaal dicht zijn, maar de meeste deuren hebben er een raampje in. Hoe wil je dit vormgeven? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook zijn er speciale gordijnen geschikt voor glazen deuren.
 
 

Nieuwe binnendeuren kopen

Binnendeuren zijn nog belangrijker voor de stijl van je woning. Deze zijn er ook in heel veel verschillende stijlen, van strak tot landelijk. Let daar goed op wanneer je binnendeuren gaat kopen, zodat het allemaal mooi bij elkaar aansluit! Natuurlijk is er ook verschil in dikte en in materiaal. Bij een slaapkamer is het misschien prettiger om voor een dikkere deur te kiezen dan bij andere plekken in de woning. 
 
 

Denk ook aan horren!

Wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, is het net zo handig om ook meteen horren aan te schaffen. Zo kun je je deuren lekker open laten staan wanneer het lekker weer is, zonder dat er insecten mee naar binnen komen. Er zijn verschillende hordeuren verkrijgbaar, zoals een hor voor je schuifpui. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk hier voor meer interieur-tips
Reacties (0)