Alles wat je moet weten als je nieuwe deuren gaat kopen

Alles wat je moet weten als je nieuwe deuren gaat kopen

Deuren zijn meer dan praktische dingen in huis. Ze kunnen zelfs de hele sfeer in huis bepalen, of de gehele uitstraling van je woning. Daarom is het slim om een weloverwogen keuze te maken wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, zowel wanneer je een nieuwe voordeur koopt of nieuwe binnendeuren nodig hebt. Wij vertellen je graag waar je op moet letten wanneer je nieuwe deuren gaat kopen!
 
 

Een nieuwe voordeur aanschaffen

Wanneer je een nieuwe voordeur wil gaan aanschaffen, is het belangrijk om hier goed over na te denken. Weet dat een nieuwe voordeur erg in de kosten kan gaan lopen. Dus is het niet per se nodig, dan kun je ook kiezen voor een kleine renovatie van je voordeur. Wanneer het wel echt nodig is, moet bij je bij het aanschaffen van een nieuwe voordeur hierop letten: 

Van welk materiaal wil je dat de deur gemaakt is? Ga je voor kunststof, hout of aluminium? Wanneer je al kunststof kozijnen hebt, is het vaak het mooist om ook voor een kunststof deur te kiezen. Daarnaast kunnen aluminium deuren ook erg mooi zijn. 
In wat voor stijl wil je de voordeur hebben? Voordeuren zijn er in verschillende soorten, maten en stijlen. Zorg er altijd voor dat de stijl waar je voor kiest ook echt bij je huis past, zodat alles in dezelfde stijl is. 
Wil je glaswerk of niet? Er zijn voordeuren die helemaal dicht zijn, maar de meeste deuren hebben er een raampje in. Hoe wil je dit vormgeven? De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook zijn er speciale gordijnen geschikt voor glazen deuren.
 
 

Nieuwe binnendeuren kopen

Binnendeuren zijn nog belangrijker voor de stijl van je woning. Deze zijn er ook in heel veel verschillende stijlen, van strak tot landelijk. Let daar goed op wanneer je binnendeuren gaat kopen, zodat het allemaal mooi bij elkaar aansluit! Natuurlijk is er ook verschil in dikte en in materiaal. Bij een slaapkamer is het misschien prettiger om voor een dikkere deur te kiezen dan bij andere plekken in de woning. 
 
 

Denk ook aan horren!

Wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, is het net zo handig om ook meteen horren aan te schaffen. Zo kun je je deuren lekker open laten staan wanneer het lekker weer is, zonder dat er insecten mee naar binnen komen. Er zijn verschillende hordeuren verkrijgbaar, zoals een hor voor je schuifpui. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk hier voor meer interieur-tips