Inbraken voorkomen

Voorkom inbraken nu!

In Nederland gebeuren er ongeveer 200 inbraken per dag. De kans dat jouw huis geraakt wordt is klein, maar toch is er een kans. Je wilt je huis dus veilig hebben. Er zijn enkele gemakkelijke tips waarmee je de kans op een inbraak verkleint of zelfs helemaal voorkomt dat een dief bij jou wil inbreken. Inbraakbeveiliging is zeker nodig, maar er zijn enkele tips die je gemakkelijk zelf kunt doen. Lees zeker verder om ook jouw huis veiliger te maken.
 

Sluit altijd alles

Ga je op vakantie, of op stap, of misschien alleen even om de hoek naar de nachtwinkel? Het maakt niet uit hoe lang je wegblijft, sluit altijd alle deuren en ramen. Een inbreker heeft niet veel tijd nodig om in te breken. Een raam die niet helemaal dicht is maakt dit heel gemakkelijk voor hem. Het is een goede routine om elke keer voor dat je je huis verlaat even alle deuren en ramen na te kijken of ook alles daadwerkelijk dicht is. Wat wel slim is om de gordijnen een heel klein beetje open te houden, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

Buitenverlichting

Verlichting die constant aan is, of die met een bewegingsmelder aangaat, is er handig. Een dief heeft niets liever dan in het donker in te breken. Licht dat plots aangaat is dus helemaal niet ideaal voor hun. Dit schrikt hen af zodat ze het niet eens gaan proberen omdat het te riskant is.

Sleutels verstoppen

Het is geen geheim meer dat veel mensen een sleutel buiten hun huis verstoppen. Dit kan erg handig zijn als je je sleutel kwijt bent, maar kan ook een geschenk zijn voor een inbreker. Vaak leggen mensen hun sleutels namelijk onder de bloempot of de mat. Wil je dus echt het risico ingaan, ga dan zeker dat je de sleutels op een plek zet waar je niet meteen gaat kijken als inbreker.